حتما در بین صفحاتی که در شبکه‌های اجتماعی‌ مختلف دنبال می‌کنید، افراد یا شرکت‌هایی وجود دارند که حساب کاربری آن‌ها تایید شده است و به اصطلاح «تیک آبی» دارند. وجود این تیک آبی در کنار نام حساب کاربری، نشان دهنده‌ی این است که حساب کاربری موردنظر واقعا متعلق به همان فرد یا کمپانی است. این مورد به کاربران شبکه‌های اجتماعی کمک می‌کند تا بتوانند راحت‌تر و سریع‌تر صفحات رسمی را بیابند و در دام صفحات فیک یا تقلبی گرفتار نشوند. از آنجایی که امروزه همه می‌تواند با هر نام و نشانی که دوست دارد در شبکه‌های اجتماعی عضو شود، وجود چنین ویژگی‌ای بسیار ضروری و کاربردی بنظر می‌رسد.

تیک آبی علاوه بر اینکه برای تشخیص حساب‌های اصلی از میان انبوه نمونه‌های تقلبی آن‌ها کمک‌کننده است، خاصیت دیگری نیز دارد. بدیهی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی به حساب‌هایی که تیک آبی دارند، بیشتر اعتماد می‌کنند و تمایل بیشتری برای دنبال کردن آن‌ها دارند. کسب و کاری که حساب کاربری تایید شده دارد، قطعا مخاطبان بیشتری را جذب می‌کند و در نتیجه فروش بیشتری را نیز خواهد داشت. این موضوع تا حدی اهمیت یافته است که اخیرا تبدیل به یک منبع درآمد برای برخی کارمندان شبکه‌های اجتماعی شده است. این کارمندان با دریافت مبالغ چند هزار دلاری بصورت غیرقانونی و خارج از قاعده، حساب‌های کاربری افراد را تایید می‌کنند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید کدام شبکه‌ی اجتماعی ایده‌ی اولیه حساب‌های کاربری تایید شده را اجرا کرده است. توییتر بود که در سال ۲۰۰۹ برای اولین بار چنین ویژگی‌ای را برای شخصیت‌های عمومی و شناخته شده معرفی کرد. در سال ۲۰۱۶ این شبکه‌ی اجتماعی محبوب امکانی را فراهم آورد تا همه‌ی افراد بتوانند درخواست تایید حساب کاربری‌شان را برای توییتر ارسال کنند. دو سال بعد، پس از اینکه توییتر حساب کاربری برگزارکننده‌ی گردهمایی اتحاد راست‌گرایان در ماه آگوست را تایید کرد، امکان ارسال درخواست برای تیک آبی توسط عموم کاربران را از دسترس خارج کرد. توییتر همچنین اعلام کرد که تایید حساب کاربری یک شخص، به معنای موافق بودن این شرکت با عقاید آن شخص نیست.

پس از توییتر، شبکه‌های اجتماعی گوگل+، فیسبوک، اینستاگرام و پینترست نیز تیک آبی را به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای شخصیت‌های شناخته شده در دسترس قرار دادند. اخیرا نیز اینستاگرام امکان ارسال درخواست تایید حساب کاربری را در داخل خود اپلیکیشن افزوده است.

فیسبوک علاوه بر تیک آبی، یک تیک خاکستری رنگ نیز برای حساب‌های کاربری تایید شده‌ای که چندان شناخته شده نیستند در نظر گرفته است. لینکدین در حال حاضر چنین ویژگی‌ای ندارد و صرفا با ارتقاء حساب کاربری خود به سطح پریمیوم، یک نشان طلایی رنگ دریافت می‌کنید.

شرایط و قوانین عمومی تایید و دریافت این نشان برای کانال‌ها در پیام‌رسان آیگپ به شرح زیر است:

  1. تیک آبی (تایید رسمی) فقط به کانال‌ها و بات‌ها (با شناسه منحصر بفرد) اعطا خواهد شد. لذا شماره تلفن و یا شناسه کاربری که به عنوان مخاطب تعریف شده است قابلیت دریافت تیک آبی را نخواهند داشت.
  2. هر فرد حقیقی (شناخته شده)، کسب و کار، پایگاه‌های اطلاع رسانی، سازمان و ارگان می توانند برای کانال با شناسه مشخص درخواست دریافت تیک آبی (تایید رسمی) نمایند.
    • تبصره: در مورد کسب و کارهای عمومی می‌بایست شناسه درخواستی معارض، مشابه و یا هم نام متعدد داشته باشد.
  3. بات‌ها الزاما باید توسط کسب و کار، سازمان و ارگان های رسمی ایجاد شده باشند و یا با تیم آیگپ دارای تفاهم نامه و یا قرارداد همکاری در حوزه تعریف شده باشند.
  4. کانال یا بات باید دارای بیوگرافی (توضیح یا درباره) به همراه عکس پروفایل باشد.
  5. در بخش معرفی کانال یا بات، راه‌های ارتباط با پدید آورنده و یا بهره بردار، به جهت ارتباط مستقیم موجود باشد.
  6. کانال باید حداقل ۱۰۰ محتوای منتشر شده در حوزه فعالیت خود داشته باشد.
  7. کانال باید حداقل 500 عضو داشته باشد.

فرم درخواست تایید رسمی کانال

[quform id="2" name="فرم تایید رسمی"]